به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی حسن حیدری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه یکی از خدماتی که در پارک ارائه میدهیم حمایت از ثبت اختراعات است، عنوان کرد: قبل از سال ۱۳۹۵ مرجعیت استعلام ثبت اختراع در آذربایجانغربی وجود نداشت و مخترعان مجبور بودند برای ثبت اختراعات خود به استانهای همجوار یا به تهران سفر کنند، اما از سال ۱۳۹۵ مرجعیت استعلام ثبت اختراعات نیز به پارک علم و فناوری این استان واگذار شد که این امر کار مخترعان را تسهیل کرد.
وی بابیان اینکه در سال ٩۵تعداد مراجعین ثبت اختراع به پارک علم و فناوری ۱۵ مورد بود افزود: این میزان در سال گذشته به ۵۵ اختراع رسید و تا بهمن ماه امسال نیز ۶۲ درخواست ثبت اختراع به پارک ارجاع شده است که این آمار، نشان از رشد ثبت اختراعات در استان را دارد.
حیدری تصریح کرد: پارک علم و فناوری آذربایجان غربی علاوه بر حضور فعال در نمایشگاههای داخلی، در نمایشگاههای خارجی در کشورهایی نظیر ارمنستان، ترکیه و عراق نیز حضور پیدا کرده است.
وی افزود: شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری بابت حضور در نمایشگاههای بینالمللی و داخلی هیچ هزینهای را پرداخت نمیکنند و حتی برخی هزینهها مانند هزینه ایاب و ذهاب آنها نیز تا ۵۰ درصد از طریق پارک علم و فناوری پرداخت میشود.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با اشاره به رشد ۱۸۸ درصدی حمایت پارک از شرکتهای مستقر، بیان کرد: تعداد ۲۴ شرکت دانشبنیان در استان وجود دارد که نیمی از آنها در پارک علم و فناوری مستقر هستند و ٢ شرکت نیز جزو شرکتهای خروجی موفق پارک بوده است.
حیدری افزود: بیش از ۹۰ واحد فناور نیز در پارک علم و فناوری استان مستقر است که اگر با سال ۱۳۹۳ مقایسه کنیم تعداد شرکتها ۲۳۰ درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: از دیگر خدمات پارک علم و فناوری ارائه برخی مشاورههای رایگان بازاریابی به شرکتها برای حل مشکلات فروش است که بتوانند محصولات خود را به راحتی به فروش برسانند،تمامی شرکتها میتوانند بدون پرداخت هزینه از خدمات مشاوره بازاریابی استفاده کنند، همچنین خدمات مشاوره حقوقی که جزو خدمات گران قیمت است، به صورت رایگان در پارک علم و فناوری به شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی افزود: امسال با حضور معاونت محترم علمی فناوری ریاست جمهوری، بهرهبرداری از سه هزار و ۵۰۰ متر فضای فیزیکی سرپوشیده در پارک آغاز شده و کار احداث ٨ هزار متر مربع دیگر نیز در دستور کار قرار دارد که امید است در هفته دولت سال ۱۳۹۸ مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین طی سه ساله گذشته ۱۱ هزار متر مربع فضا برای استقرار واحدهای فناور ایجاد شده است و بخشی از فضای فیزیکی سازمان فنی و حرفهای، دانشگاه پیام نور و دانشگاه ارومیه نیز در اختیار پارک علم و فناوری است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون، پارک ۱۸ رویداد شتاب آذربایجان (روشا) در سطح استان برگزار کرده که در هر رویداد، ایدههای برتر جهت ورود به مراکز دانشبنیان از سوی داوران و کارشناسان پارک برگزیده شدهاند.