حسن حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه با اشاره به تأثیر تحریمها در حوزه علم و فناوری اظهار داشت: قابل کتمان نیست زمانی که جریان مالی یک کشور را مختل میکنند در سایر زمینهها نیز تأثیر گذار است و این موضوع نیز در حوزه تکنولوژی تأثیر میگذارد اما در حوزه علمی و فناوری جوانان و دانشمندان این کشور تلاش میکند تا کالای مورد نیاز را با اتکا به تکنولوژی بومی ابداع کند بنابراین لازم است نقش پارکهای علم و فناوری در بومیسازی تکنولوژی در دوران تحریم جدی گرفته شود.
وی افزود: برنامهای تحت عنوان روشا در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در حال اجراست که شامل رویداد شناسایی و توانمندسازی ایدههای برتر است بهطوری که به واسطه آن از این افراد نخبه به اشکال مختلف حمایت میشود تا ایده های آنان به مرحله اجرایی برسد.
رئیس پارک علمی و فناوری آذربایجان غربی گفت: این طبیعی است که کشورهای دیگر که امکانات بیشتری دارند اقدام به جذب افراد صاحب ایده و خلاق کنند اما در پارکهای علمی و فناوری تلاش بر این است تا این افراد در کشور حفظ شوند.
حیدری گفت: در سال ۹۳ بودجه پارک علمی و فناوری آذربایجان غربی در حدود ۴۰۰ میلیون تومان بود اما این بودجه در سال ۹۶ به حدود ۱۲ میلیارد تومان رسید که این در واقع نشان دهنده نگاه نظام و دولت به اهمیت و نقش پارکهای علم و فناوری است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در برنامه ۱۰ ساله پارک که دو سال آن سپری شده و در اواسط سومین سال از این برنامه قرار داریم، هدف این است که پارک از لحاظ مالی مستقل از دولت شود یعنی با شرکتهایی که عضو پارک علم و فناوری هستند و به تولید و ایجاد ثروت میپردازند مشارکت شده تا بخشی از ثروت را نیز تحت عنوان بودجه جذب کنیم.
وی تصریح کرد: درآمد اختصاصی پارک علم و فناوری استان در سالهای گذشته بسیار کم بود اما با پیش بینیهای انجام شده تا ۵ سال آینده درآمد به یک میلیارد تومان میرسد که خوشبختانه در ۶ ماهه اول ۹۷ تقریباً نصف آن تحقق پیدا کرده است.
حیدری گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان غربی باید فضای فیزیکی برای فعالیت شرکتها را تأمین کند بنابراین در طرح جامع پارک ۱۰ هکتار زمین در حدود ۹۸ قطعه مطالعه شده که این قطعات باید تفکیک، جدولکشی و خیابان کشی شده و با امکانات زیر ساختی مثل آب، برق و گاز به شرکتها واگذار شوند.