آینه رسانه ها

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در گفت‌و‌گو با باریش: رشد ۲۳۰ درصدی واحدهای فناور در استان/۵۵ اختراع در آذربایجان غربی داوری شدند

تعداد شرکت‌های فناورانه آذربایجان غربی در هشت ماه ابتدایی امسال از ۲۸ شرکت به ۹۳ شرکت رسیده که این تعداد بیانگر رشد ۲۳۰ درصد واحدهای فناور استان در چهار سال اخیر است.

حسن حیدری، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در گفت‌و‌گو با سرویس اجتماعی باریش، با بیان اینکه تعداد شرکت‌های فناورانه در هشت ماه ابتدایی سال جاری از ۲۸ شرکت به ۹۳ شرکت رسیده است، به رشد ۲۳۰ درصدی واحدهای فناور در چهار سال اخیر اشاره کرد و گفت: ۲۳ شرکت دانش بنیان نیز در عرصه تولید علم و دانش و عرضه آن به بازارهای داخلی و بین‌المللی در استان فعال هستند.
وی با اشاره به رتبه ۲۳ کشوری آذربایجان غربی در تعداد و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: البته ظرفیت‌ها و استعدادهای هر استان نسبت به هم متفاوت بوده و فراهم بودن زیرساخت‌ها و امکانات ضرورت توسعه و فعالیت شرکت‌ها است.
این مسئول همچنین به ایجاد بسترهای حمایتی و تشویقی برای ورود شرکت‌ها به عرصه دانش بینان کردن تولیداتشان اشاره کرد و افزود: اخیراً مصوبه‌ای به تصویب رسیده است که تسهیلات لازم با بازپرداخت یکساله و به صورت قرض‌الحسنه در اختیار شرکت‌های متقاضی قرار داده می‌شود.
حیدری ادامه داد: بودجه پارک علم و فناوری در سال آینده با توجه به پیشنهادی که به مجلس ارائه شد ۸۶ درصد رشد داشته است و این رشد با درنظرداشتن شرایط اقتصادی کنونی در کشور بیانگر اهتمام ملی برای جهت دادن علمی به فعالیت‌های تولیدی در کشور بر پایه تکنولوژی روز و برتر جهانی است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی از سه سال پیش مرجع داوری ثبت اختراع بین استان‌های همجوار است، به داوری ۵۵ اختراع در سال گذشته در استان اشاره کرد و افزود: هزینه ثبت اختراع در حال حاضر ۳ میلیون ریال است و اگر شرکت درخواست دهنده جزء شرکت‌های پارکی باشد از ۵۰ درصد تخفیف هزینه ثبت اختراع بهره‌مند می‌شود.
حیدری خاطرنشان کرد: اختراعاتی که در عرصه بین‌المللی به ثبت برسند شامل ۹۵ درصد تخفیف می‌شوند و ۵ درصد باقی مانده نیز مورد حمایت پارک علم و فناوری استان قرار می‌گیرند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در پایان به برگزاری دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی با هدف حرکت به سمت طراحی ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های اقتصاد اشاره کرد و افزود: توانمندی سازی افراد برای شناخت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بازار و ارائه ایده‌های نو جهت بهره‌مندی از استعدادهای بالقوه استان مانند کشاورزی، معادن و  ظرفیت‌های مرزی را از جمله اهداف برگزاری این دوره‌ها عنوان کرد.