به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، علیمحمد نیک بخت امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران با اشاره به اقداماتی که در پارک علم و فناوری برای رشد کسبوکار مبتنی بر علم و فناوری صورت گرفته، اظهار داشت: در پارک تاکنون ۱۰ تفاهمنامه همکاری با سازمانها و دستگاههای اجرایی عقد شده است،۲۰ رویداد شتاب برگزارشده است، برای شرکتهای مستقر در پارک مشاورههای حقوقی، بازاریابی و مالی رایگان و تسهیلات بانکی ارائه میشود و همچنین جهت فعالیت بدون دغدغه شرکتهای عضو پارک از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات معاف هستند.
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی افزود: برای استفاده از ظرفیتهای دانشگاههای استان و رشد دادن این محافل علمی پارک علم و فناوری در آنها حضور دارد و از دانشجویان صاحب ایده و اختراع نوین حمایت میکند همچنین در شهرهای پرجمعیت مراکز رشد جدید پایهگذاری خواهد شد تا از ظرفیتهای علمی این شهرها نیز بهرهمندشویم.
نیک بخت با اشاره به حضور بانوان در عرصه کارآفرینی بیان کرد: برای گسترش فرهنگ کار آفرینی در منزل خصوصا برای بانوانی که سرپرست خانوار هستند، ۴ رویداد بانوان با حضور بانوان کارآفرین استانی و کشوری در ارومیه برگزار می شود.
وی تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری تقسیمبندی مختلفی دارند که در مرحله اولیه مراکز رشد قرار دارند و بعد پارکهای علمی و فناوری و در صورت رشد شهرکهای علمی و تحقیقاتی که آذربایجان غربی فاقد این شهرکهای علمی و تحقیقاتی است و باید برای احداث این شهرکها و توسعه استان اول مسئولان و بعد مردم یاری کنند.
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی گفت: در پارک به صنایع سبک باارزش افزوده بالا به دلیل سریع بودن، بیشتر بهاداده میشود اما صنایع سنگین کاربردی ندارد وفعالیتها بهصورت پایدار انجام میگیرد و برای حفظ محیطزیست هر فعالیتی قابلاجرا نیست و انجام نمیگیرد.
نیک بخت خاطرنشان کرد: شرکتهای مستقر در پارک در ۱۹ نمایشگاه داخلی و ۳ نمایشگاه تخصصی خارجی شرکت کردهاند که برای شناسایی ظرفیتهای کشورهای هدف و بازاریابی برای محصولات و اختراعات مخترعان بسیار مثمرثمر است و یک نمایشگاه دائمی نیز که ظرفیت توسعهای برای رشد علم و فناوری استان خواهد بود بهزودی برگزار میشود.
وی افزود: ۲ مورد از اختراعات در پتنت آفیس آمریکا ثبتشده است که ازجمله مهمترین بتنت های جهانی بوده و یکی از این اختراعات امسال در حوزه مهندسی الکترونیک پزشکی ثبتشده است که اگر اختراعی ثبت جهانی شود تمام مالکیت فکری، تجاریسازی و عرضه جهانی آن محصول با مخترع است.
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی تأکید کرد: متأسفانه در استان نیمی از نهادها و سازمانهای دولتی همکاری لازم برای توسعه چرخ فناوری و گسترش پارک را نمیکنند که امیدواریم در آینده این همکاریها صورت بگیرد تا چرخ تولید آذربایجان غربی را رونق بدهیم.