به گزارش سرویس اقتصادی باریش نیوز، صبح روز شنبه ۲۶ آبانماه، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی اولین مزرعه «کشت گلخانهای زعفران به صورت هواکشت» در استان آذربایجان غربی را افتتاح کرد.
دکتر حسن حیدری در این مراسم با اشاره به اهمیت کشاورزی مبتنی بر بازده اقتصادی در استان اظهار کرد: کشاورزی در آذربایجان غربی باید به سمت داشتن صرفه اقتصادی حرکت کند. میانگین درآمد سالیانه استان کمتر از میانگین سالیانه کشوراست. در آذربایجان غربی یک سوم از جمعیت استان به کشاورزی اشتغال دارند اما به دلیل عدم اقتصادی بودن کشاورزی، میزان درآمد افراد پایین است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی مشکل کمبود آب در استان و خشکشدن دریاچه ارومیه را یک مشکل جدی دانسته و گفت: بیش از ۸۰ درصد مصرف آب در استان، مربوط به بخش کشاورزی است و سنتی بودن کشاورزی سبب افزایش استفاده از آب شده است.
وی افزود: نکته بعدی درخصوص مشکلات کشاورزی سنتی در استان مربوط به فرسایش خاک است. متاسفانه استان ما زمینه فرسایش خاک در وضعیت بحرانی قرار دارد.
حیدری افتتاح مزرعه کشت زعفران به صورت هوا کشت در استان را یکی از راهکارهای گذر از کشاورزی سنتی در آذربایجان غربی دانسته و تاکید کرد: این مزرعه با استفاده از روش کشت «هواکشت» گام مهمی در مرتفع کردن مشکل استفاده کمتر از آب و خاک برداشته است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه زعفران ارزش اقتصادی فوقالعاده بالایی دارد، در نتیجه برای فروش محصول نیز صاحبان این مزرعه مشکلی نخواهند داشت و میتوانند زعفران تولیدی خود را وارد بازارهای جهانی کنند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با اشاره به حمایت پارک از صاحبان مزرعه کشت زعفران گفت: این مجموعه در سایه آموزشهای پارک علم و فناوری توانسته برای فروش محصول خود بازاریابی کند و به زودی شاهد صادرات این محصول به کشور ترکیه نیز خواهیم بود.
صاحب مزرعه کشت زعفران گلخانهای زعفران به صورت هواکشت درخصوص محصول خود اظهار کرد: این مزرعه توانسته است در زمینه کاشت زعفران برای ۱۴ نفر اشتغالزایی کند.
«سهیلا دیبا» گفت: برای این پروژه هیچ تسهیلاتی از دولت اخذ نشده است و با سرمایه اولیه شخصی، کاشت زعفران به صورت هواکشت را آغاز کردهایم.
وی افزود: در این مزرعه برای شروع کار ۵۰۰ کیلو پیاز زعفران استفاده شده است و براساس پیشبینیها در پایان ۶۰ روز حدود نیم کیلو زعفران از این مزرعه برداشت میشود.